„Nu există probleme majore. (…) Suntem gata de lansare”, a transmis Steve Jurczyk, NASA Associate Administrator.

Zborul aeronavei Crew Dragon care îi va transporta pe Doug Hurley și Bob Behnken pe Stația Spațială Internațională ar urma să decoleze pe 27 mai, aceasta fiind prima lansare americană pe orbită din 2011 încoace. NASA a lucrat în parteneriat cu SpaceX pentru dezvoltarea sistemului de transport, o înțelegere prin care agenția spațială americană a „economisit” miliarde de dolari. 

Oficialii SUA au lăudat efortul comun depus de inginerii SpaceX și NASA, mai ales că abia ce s-a împlinit un an de când aeronava Crew Dragon a fost distrusă în timpul unui test. De atunci, SpaceX a rezolvat nu doar problema principală, ci a realizat și o serie de alte actualizări, precum un nou concept al sistemului de parașutare din aeronavă.

Până la zbor, echipajul a fost pregătit prin realizarea a numeroase teste și probe de transport și vom vedea dacă zborul va fi unul de succes. Totuși, cea mai mare problemă rămâne acum vremea, care ar trebui să fie și ea propice unei astfel de încercări. „Este incredibil, dar se întâmplă”, a mai spus Jurczyk.

_______________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: