NASA sustine ca poate construi o baza pe Luna prin printare 3D si ca aceasta va putea sa gazduiasca pana la 10 astronauti timp de un an! Planul NASA este sa colonizeze Luna pana in 2022.

"Atunci cand consturile ajungerii pe Luna pentru o scurta perioada ajung la zeci de milioane de dolari pentru fiecare persoana, incepe sa fie aceeasi situatie care ne-a permis sa facem zboruri private catre Statia Spatiala Internationala" spune Chris McKay, astrobiolog la centrul de cercetare NASA, AMES, din California.

Specialistii planuiesc ca in 10 ani capacitatea statiilor sa fie marita astfel incat sa poata locui si 100 de oameni. Astronautii ar ajunge pe Luna cu resursele cu care vor pleca de pe Terra, urmand ca apoi sa supravietuiasca din ceea ce produc cu ajutorul imprimantelor 3D.

"Interesul nostru nu il reprezintă, de fapt, Luna. Pentru noi, satelitul natural al Pamantului este la fel de plictisitor ca si o bila de beton. Cu toate acestea, nu vom putea amplasa o baza pe Marte pana cand nu vom face acest lucru pe Luna" mai spune McKay.

Costul procedurii ar urma sa fie de 10 miliarde de dolari.