Un om simplu, discret, care evita pe cat putea sa fie in lumina reflectoarelor. Neil Armstrong a murit sambata, 25 august, in urma unei afectiuni comune. A facut complicatii dupa o operatie pe cord deschid efectuata, la inceputul lunii, pentru desfundarea unei artere coronare.

Neil Armstrong a fost cel care a condus prima misiune lunara americana la bordul capsulei Apollo 11. El a pasit pe Luna impreuna cu astronautul Buzz Aldrin, iar cel de-al treilea membru al echipajului, Michael Collins, a ramas la bord.

Armstrong a ajuns pe Luna la bordul modulului Eagle, in 20 iulie 1969. Cand a pasit prima data pe astrul selenar, a spus cuvintele care au ajuns celebre: "Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire". Avea atunci 38 de ani. 

Familia fostului astronaut a declarat: "Am fost devastati sa aflam că Neil Armstrong a murit in urma unor complicatii (…). Neil a fost iubitul nostru sot, tata, bunic, frate si prieten".

Dupa ce activitatea lui la NASA s-a incheiat, a avut o viata discreta, ca profesor de inginerie la Universitatea din Cincinnati. Niciodata n-a putut intelege de ce i se acorda atata atentie, din moment ce el si-a facut doar meseria. Celebritatea il stanjenea.

Astronautul s-a nascut pe 5 august 1930 la Wapakoneta, Ohio, SUA. Si-a inceput cariera la NASA in 1955. 

Iata cum isi aminteste experienta fantastica:

Foto: mashable