Pe Twitter, Musk a anunțat că o metodă pe care o consideră potrivită pentru începerea transformării planetei Marte este montarea unor sateliți reflectorizanți care ar putea încălzi treptat atmosfera, pentru a o face locuibilă, informează Futurism.com.

Ideea pare împrumutată de la Rigel Woida, un fost student al Universității din Arizona, care, în 2006, a primit din partea NASA o bursă. Ideea lui presupunea amplasarea unei reţele de două-trei sute de reflectoare cu diametrul de 150 de metri în formaţii compacte pentru a încălzi Planeta Roșie.

O altă variantă ar fi planul B – „Nuke Mars”, prin care Musk susține că ar putea fi creat un flux continuu de fuziune nucleară de intensitate mică deasupra atmosferei planetei Marte, pentru a realiza o serie de sori artificiali. Acesta spune că, astfel, suprafaţa planetară nu va deveni radioactivă. Oamenii de ştiinţă de la NASA au aflat că o astfel de metodă ar fi insuficientă pentru a elibera destul dioxid de carbon care să permită existenţa oamenilor și să le creeze condițiile necesare vieții.

Sursa foto: Business Insider