Invenția sa, supranumită mecanismul de asistare gravitațională cu efect Mach (MEGA), ar fi un sistem de propulsie care nu se bazează decât pe o sursă de electricitate - nu este necesar niciun fel de combustibil.

Ideea este de a accelera încet, dar pe o perioadă foarte lungă de timp. Potrivit lui Woodward, o navă spațială cu acționare MEGA ar putea atinge în cele din urmă viteze care se apropie de viteza luminii, cu ajutorul unui reactor nuclear de la bord pentru a furniza energie electrică.

Unitatea MEGA se bazează pe principiul lui Mach, teoretizat de Albert Einstein însuși, care susține că inerția este legată de efectele gravitaționale îndepărtate. Pe măsură ce energia unui obiect se schimbă, însăși materia spațiului și a timpului se schimbă în jurul său, o interpretare controversată a celebrului principiu de echivalență masă-energie E=mc².

Cu alte cuvinte, dacă o parte a unui obiect - în cazul unității MEGA, părți ale unor discuri piezoelectrice minuscule - și-ar schimba simultan starea de masă și energie, teoretic ar putea începe accelerarea.

Woodward și colaboratorii săi au proiectat chiar și o navă spațială conceptuală, fără echipaj, numită SSI Lambda, o navă cu aspect neobișnuit care găzduiește o serie de aproximativ 1.5000 de unități MEGA.

Cu toate acestea, alți cercetători sunt încă sceptici cu privire la noul dispozitiv.

„Aș spune că există o șansă de 1 la 10.000.000 ca acesta să se transforme în realitate”, a declarat Mike McDonald, inginer aerospațial la Laboratorul de Cercetări Navale din Maryland

„Dar imaginați-vă acea singură șansă; ar fi uimitor”, a adăugat el. „De aceea facem experimente cu risc ridicat, ce vin și cu recompense mari. De aceea facem știință”.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: