Elon Musk a confirmat că SpaceX caută specialiști care să ajute la construirea aeroporturilor și lansatoarelor plutitoare dedicate rachetelor spațiale care vor pleca în misiuni pe Lună și pe Marte.

Informațiile de până acum arată că acestea vor fi destinate mai ales modelului Starship, racheta reutilizabilă a SpaceX care poate fi folosită atât pentru călătorii aeriene hipersonice, cât și pentru misiuni de explorare spațială. Musk a explicat că planul este acela de a alinia poziționarea lor cu cea a platformelor petroliere existente – ce vor fi, bineînțeles, recondiționate și regândite pentru a putea transporta oamenii de pe uscat pe navă și înapoi.

Porturile plutitoare nu sunt, însă, doar niște aspirații ale unui miliardar excentric, ci ar putea fi chiar foarte folositoare. Pe sol, există destul de puține locuri în care pot fi organizate lansări de rachete spațiale, tocmai pentru că siguranța oamenilor ar putea fi pusă în pericol, și zgomotul puternic poate crea foarte multe neplăceri. Aeroporturile acvatice pot înlătura multe astfel de pericole, însă va mai dura ceva până la implementarea acestei idei. Elon Musk se așteaptă la teste concrete în următorii 2-3 ani.

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunie preferate pe protvplus.ro: