Un vehicul inovator proiectat în Anglia va intra pe piață începând din 2021. 

Primele schițe ale mașinii electrice gândite de Dyson au fost păstrate în mare secret, însă pe piață au apărut, totuși, câteva informații legate de caracteristicile sale, iar concluzia este aceea că avem de-a face cu un autoturism de proporții neobișnuite pentru o mașină electrică, ce poate fi folosit în off-road.

Felul în care arată brevetul reprezintă primul indiciu, iar producătorul Dyson a precizat că acestea au păstrat, în mod deliberat, specificațiile la un nivel general, dar a dezvăluit câteva dintre modurile în care compania încearcă să îmbunătățească actualele vehicule electrice, în cadrul proiectului său de dezvoltare în valoare de 2,5 miliarde de lire.

Roțile foarte mari și foarte înguste ale mașinii vor permite creșterea tracțiunii și a eficienței, parametri esențiali pentru funcționarea optimă a mașinilor electrice, scrie The Guardian.

Roțile vor fi amplasate cât mai în fața, respectiv cât mai în spate posibil, pentru ca mașina să fie cât mai ușor de manevrat și pentru a-i îmbunătăți performanța pe un teren dificil.

În ciuda aspectului general, înălțimea totală a vehiculului va fi mai mică decât a majorității SUV-urilor, bateria va avea o capacitate mai mare, dar „ambalarea” va fi mai discretă decât a rivalilor, pentru a lăsa mai mult spațiu în interior.

Scaunul șoferului va fi mai jos și va avea o formă aerodinamică. Dosarul pentru brevet a fost depus în urmă cu 18 luni, dar schițele au fost făcute publice abia recent. Mașinile vor fi lansate, cel mai probabil, în 2021.

Sursa foto: Dyson 

Share articol: