Ca și alți dinozauri extrem de lungi, Supersaurus este un diplodocus - un sauropod cu gât lung. Supersaurus a fost întotdeauna privit ca unul dintre cei mai lungi dinozauri. Cercetările arată acum că „acesta este cel mai lung dinozaur, concluzie trasă pe baza unui schelet”, deoarece alte rămășițe de dinozaur sunt fragmentare și este dificil să le estimezi cu exactitate lungimile.

Când Supersaurus era în viață, cu aproximativ 150 de milioane de ani în urmă, în timpul perioadei Jurasicului, avea o lungime cuprinsă între 39 și 42 de metri, de la bot până la coadă. Următorul cel mai lung dinozaur ar fi estimat la 33 de metri lungime, conform unui studiu din 2006. Estimările anterioare ale lungimii lui Supersaurus erau în 2008 de 33 până la 34 de metri, dar acestea s-au bazat pe date incomplete.

Supersaurus poate fi cel mai lung dinozaur care a trăit vreodată, dar nu este cel mai greu. Această onoare îi revine probabil titanozaurului supergreu Argentinosaurus, care cântărea mai mult de 90 de tone, deci de două ori mai mult decât Supersaurus.

Între timp, cel mai lung animal de pe Terra nici măcar nu este un dinozaur. Acest titlu îi revine unui sifonofor lung de 45 de metri - o creatură translucidă, alcătuită din mai multe elemente, care trăiește într-un canion submarin în largul coastei Australiei.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: