Mii de britanici din întreaga țară au raportat autorităților faptul că au vaăzut o minge de foc pe cer, cel mai probabil un meteorit care a intrat în atmosfera terestră creând un val de căldură și lumină, dar și un zgomot puternic care s-a putut auzi până în Irlanda și Olanda.

Cel mai probabil, corpul ceresc a fost mai întâi un asteroid, undeva între Marte și Jupiter. Obiectul a devenit deja cel mai „semnalat” de acest tip, pentru că oamenii s-au adresat imediat Organizației Internaționale a Meteoriților, iar detaliile numeroase i-au ajutat pe oamenii de știință să înțeleagă rapid natura și traiectoria sa.

Mai mult, cercetătorii au putut să-i reconstruiască traseul și au ajuns la concluzia că bucăți din acest meteorit au căzut pe câmpurile din Regat, astfel că populația a fost avertizată să fie atentă în jurul bucăților de rocă pe care le-ar putea descoperi.

„Înregistrările video ne spun că acesta avea o viteză de 30.000 de mile pe oră, adică foarte mult pentru a fi un obiect realizat de om precum o rechetă veche sau un satelit”, a precizat Ashley King, cercetător la Muzeul britanic de Istorie Naturală. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro