Potrivit cercetătorilor de la Cascadia Research Collective, creatura este un hibrid, o combinație între un delfin și o belena.

Până în prezent, este prima creatură de acest gen care a fost observată, ea petrecând foarte mult timp alături de  o balenă din specia Melon.

Echipa a început monitorizarea hibridului în luna august a anului 2017, când a depus un efort de etichetare și monitorizare a creaturii marine, timp de două săptămâni.

Atât caracteristicile de pigmentare cât și cele morfologice au sugerat că aceasta ar putea fi un hibrid care rezultă dintr-o balenă Melon și a un delfin, au explicat oamenii de știință într-un nou raport. 

Biopsia care a confirmat suspiciunile

Analizele genetice realizate pe un eșantion obținut din acest animal misterios au confirmat că este primul hibrid identificat între o balenă Melon și un delfin cu dungi.

De asemenea, Robin Baird, coordonatorul proiectului, a afirmat că acesta este primul caz confirmat de hibrid sălbatic între două specii diferite, cercetătorii afirmând că este cea mai neobișnuită descoperire a lor, scrie Daily Mail.

În decursul a opt zile, hibridul și balena au parcurs o distanță aproximativ 786 de kilometrii și au rămas la aproximativ 44 de km de țărm.

Echipa a urmărit numeroase specii în timpul studiului, inclusiv balene Melon și delfini pantropici, amebele specii fiind extrem de rar de văzut.