Extratereștrii, dacă există pe aceste planete, ar fi capabili să vadă Pământul și să înțeleagă dacă acesta are viață.

Așa cum urmărim alte stele pentru a observa și planetele care trec prin fața lor și folosim acele informații pentru a le înțelege atmosfera și dacă sunt capabile să susțină viața extraterestră, extratereștrii ar putea face același lucru în privința Pământului.

„Din punctulul de vedere al exoplanetelor, noi suntem extratereștrii”, a spus Lisa Kaltenegger, profesor de astronomie și director al Institutului Carl Sagan de la Cornell, la Colegiul de Arte și Științe. „Am vrut să știm care stele au punctul de vedere potrivit pentru a vedea Pământul”, a spus ea. „Și pentru că stelele se mișcă în cosmosul nostru dinamic, acest punct de vedere este obținut și pierdut.”

În noua cercetare, oamenii de știință au identificat un total de 2.034 dintre sistemele stelare, toate la o distanță de 326 de ani lumină. Dintre acestea, 1.715 ar fi putut observa Pământul de când a început civilizația umană - restul ne vor putea urmări pentru următorii 5000 de ani.

Oamenii de știință nu dispun de suficiente date pentru a ști câte dintre aceste stele au planete stâncoase de acest fel sau ce condiții ar putea susține. Dar estimează că ar putea exista 29 de lumi potențial locuibile care să fie poziționate astfel încât să poată vedea Pământul și Soarele și să fie suficient de aproape pentru a detecta urme de viață pe Terra.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: