Populația globală crește vertiginos, iar din ce în ce mai mulți oameni se mută în orașe de pe coastă, precum Busan, cu toate că evoluția nivelului mărilor și oceanelor și alte dezastre provocate de schimbările de mediu - precum inundații sau uragane - amenință deseori siguranța locuitorilor. În acest context, un oraș precum prototipul imaginat de ONUar putea dezvolta o serie de tehnologii pentru a minimiza riscurile. Soluțiile ar putea fi ulterior replicate în alte regiuni din lume, iar asta le-ar permite oamenilor să fie ceva mai protejați de dezastrele naturale.

Potrivit „Interesting Engineering”, orașul plutitor va fi alcătuit din serii de platforme hexagonale și va avea un înveliș special care, atunci când este expus la curent electric prin intermediul mineralelor subacvatice, se poate „repara” singur.

Orașul ar urma să fie autosusținut, să producă propria hrană și apă și va fi imun la o varietate de dezastre generate de schimbările climatice, inclusiv la uragane de gradul cinci. Dacă dezvoltatorii au succes și reușesc să-l transforme în realitate, acesta ar putea pava drumul către orașe mai sigure și mai sustenabile în viitor.

„În loc să ne luptăm cu apa, cel mai bine ar fi să învățăm să trăim în armonie cu ea. Ne dorim să dezvoltăm soluții inspirate din natură, prin intermediul acestui oraș plutitor, iar Busan este alegerea ideală pentru a implementa un prototip”, au transmis reprezentanții ONU.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: