CEO-ul SpaceX, Elon Musk, este unul dintre oamenii care planuiesc sa transforme Planeta Marte intr-un spatiu locuibil pentru pamanteni, scrie Forbes.

El a tinut un discurs, luna aceasta, in care si-a prezentat visul: infiintarea unei colonii martiene care sa ajunga la 80.000 de oameni. Viata lor se va desfasura sub un dom transparent, care sa-i protejeze.

Miliardarul spune ca "pe Marte, poti incepe o comunitate care sa se autosustina si pe care sa o transformi in ceva cu adevarat mare".

Colonia va fi intemeiata de un grup mic de persoane. Acestea vor avea toate proviziile si toate materialele necesare pentru construirea unui dom transparent, care sa poata fi presurizat, pentru ca pionierii sa poata cultiva legume si duce o viata cat mai apropiata de cea de pe Pamant.

Din fericire, colonistii nu trebuie sa isi faca griji in privinta radiatiilor, deoarece descoperirile recente ale NASA arata ca atmosfera martiana actioneaza ca un scut, care le-ar permite oamenilor sa locuiasca pe suprafata planetei.

Miliardarul sustine ca ar avea nevoie de 36 de miliarde de dolari pentru a porni acest proiect. El spune ca atat guvernele, cat si firmele ar trebui sa contribuie. Miliardarul a declarat ca, mereu, planul a fost sa ajungem pe Marte:

Musk isi doreste ca, pe viitor, sejurul pe Marte sa fie la indemana oricui isi permite sa plateasca 500.000 dolari.

Deocamdata, insa, pentru realizarea acestui vis, am avea nevoie de mai multe descoperiri in domeniul tehnologiei.

Space X a reusit sa faca, pana acum, doua calatorii spre Statia Spatiala Internationala, prin intermediul capsulei sale Dragon. Insa compania nu a trimis, deocamdata, niciun om in spatiu, ci doar marfa.