De asemenea, 45 de minute de somn îți vor stimula creativitatea și îți vor îmbunătăți memoria. Totuși, pentru a te odihni corespunzător în timpul zilei, va trebui să ții cont de câteva sfaturi.

Fixează-ți alarma

Atunci când ești mult prea obosit pentru a-ți continua activitățile, este indicat să iei o pauză și să te odihnești pentru câteva ore. Dacă ai la dispoziție o canapea sau un pat, poți trage un pui de somn, chiar în mijlocul zilei. Însă înainte de a adormi, nu uita să îți fizexi alarma la ceas sau la telefon, astfel încât să nu uiți să te trezești.

Studiile au dovedit că 60 de minute de somn îți îmbunătățesc vigilența pentru încă 10 ore, așa că după o oră de odihnă te poți întoarce la treburile tale cu forțe proaspete.

Încearcă să faci întuneric în camera în care te odihnești

Absența luminii stimulează producția melatoninei, cunoscută drept hormonul somnului. Melatonina te face să fii mai puțin alert și îți produce senzația de somn, așa că dacă vrei să tragi un pui de somn în timpul zilei, ar fi indicat să faci întuneric în camera în care te afli. Poți trage jaluzelele sau obloanele sau poți pune  chiar și un paravan în dreptul geamului. De asemenea, poți folosi niște ochelari de dormit, care te vor ajuta să eviți orice urmă de lumină din încăpere.

Evită ecranele cu lumină albastră

Lumina albastră, precum este cea emanată de televizor, tabletă sau telefon, simulează lumina zilei și inhibă producția de melatonină. Practic, lumina puternică a ecranelor stimulează creierul, care prin urmare, rămâne treaz mai mult timp. În plus, ecranul laptopului sau al televizorului îți tulbură bioritmul, iar imaginile și sunetele te influențează negativ. Așa că dacă vrei să te odihnești în timpul zilei, încearcă să eviți să folosești telefonul sau laptopul, înainte de a te culca.

Relaxează-te în liniște

Pentru a te putea odihni în timpul zilei, ai nevoie de liniște, așa că înainte de a adormi, nu uita să reduci volumul telefonului și să oprești calculatorul și televizorul. În plus, cercetările au demonstrat că telefoanele mobile alungă somnul și prin radiațiile lor, așa că ar fi indicat să păstrezi telefonul la o anumită distanță, atunci când dormi. În plus, dacă ești deranjat de mesaje sau de e-mail-uri, îți va fi imposibil să adormi, deoarece te vei concentra asupra problemelor pe care le ai de rezolvat.

Asigură-te că ai parte de tot confortul

Mediul în care dormi este extrem de important pentru a te bucura de un somn liniștit și odihnitor, chiar și în timpul zilei. În primul rând, camera în care te odihnești trebuie să fie bine aerisită și curată, pentru a-ți transmite o stare de liniște. De asemenea, patul în care te odihnești trebuie să fie confortabil și să aibă o saltea care să îți susțină coloana într-o poziție corectă. Acum găsești pe somnart.ro mai multe modele de saltele, printre care și saltele pentru greutate maximă la oferte speciale.


Așadar, urmând sfaturile pe care ți le-am oferit, poți profita de timpul liber pe care îl ai pe parcursul zilei, pentru a trage un pui de somn. Chiar și 45 de minute de somn te pot ajuta să îți recapeți energia și să fii mult mai creativ.