Stiri stiinta

29 noiembrie 2019 20:45 Scenariul din Matrix devine realitate. Metoda prin care cercetătorii pot „întipări” cunoștințe în creierul uman 
Întipărirea de cunoștințe în creierul uman, la fel ca în Matrix, ar putea să devină în viitor o practică obișnuită și la fel de simplu ca procesul de a adormi, sunt de părere oamenii de știință. 
Scenariul din Matrix devine realitate. Metoda prin care cercetătorii pot bdquo;întipări  cunoștințe în creierul uman
29 noiembrie 2019 20:31 Un startup finanțat în secret de Bill Gates a implementat o metodă de a obține energie eco și ar putea salva planeta 
Un startup finanțat în secret de Bill Gates a reușit o performanță care are potențialul real de a salva planeta noastră. 
Un startup finanțat în secret de Bill Gates a implementat o metodă de a obține energie eco și ar putea salva planeta
29 noiembrie 2019 20:05 Au ieșit la iveală încă 140 de linii Nazca. Misterul desenelor uriașe vechi de mii de ani
Oamenii de știință au descoperit peste 140 de noi geoglife( design sau motiv mare produs pe pământ și format în mod obișnuit din roci carstice sau elemente durabile ale peisajului, cum ar fi pietre, fragmente de piatră, copaci vii, pietriș sau pământ) cunoscute sub numele de linii Nazca: un grup misterios și antic de figuri gigantice gravate cu mult timp în urmă pe terenul deșert din sudul Peru.
Au ieșit la iveală încă 140 de linii Nazca. Misterul desenelor uriașe vechi de mii de ani
29 noiembrie 2019 19:59 Cercetătorii ungari rescriu legile științei. Aceștia au descoperit a cincea forță a naturii
Fizica este bazată pe patru forțe care controlează universul nostru cunoscut. Ele sunt gravitația, electromagnetismul, puterea nucleară și forța. Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Nucleară de la Academia de Științe Maghiară (Atomki) a publicat o descoperire care ar putea indica o a cincea forță prezentă în univers. 
Cercetătorii ungari rescriu legile științei. Aceștia au descoperit a cincea forță a naturii
29 noiembrie 2019 19:53 Ea este românca ce ar putea avea un impact mare asupra viitorului: este considerată un guru al inteligenței artificiale
Inteligența artificială este un domeniu cât se poate de căutat în acest moment, iar dezvoltarea acestei tehnologii are potențialul de a schimba lumea. Printre oamenii care sunt considerați experți în domeniu se numără și o româncă.
Ea este românca ce ar putea avea un impact mare asupra viitorului: este considerată un guru al inteligenței artificiale
28 noiembrie 2019 14:03 Fantastic! Orașul care își schimbă flota mașinilor de poliție cu noul Tesla Cybertruck lansat recent de Elon Musk
Ultimul model lansat de Tesla va fi mașină de poliție.
Fantastic! Orașul care își schimbă flota mașinilor de poliție cu noul Tesla Cybertruck lansat recent de Elon Musk
27 noiembrie 2019 23:38 Cea mai puternică explozie din Univers. A produs în câteva secunde energia generată de Soare în zece miliarde de ani
Astronomii au detectat cea mai puternică explozie din univers, una care a produs în câteva secunde mai multă energie decât ar fi generat Soarele în zece miliarde de ani. Este un fenomen pe care specialiștii îl așteaptă de peste 50 de ani.
Cea mai puternică explozie din Univers. A produs în câteva secunde energia generată de Soare în zece miliarde de ani
27 noiembrie 2019 23:31 Scenariu SF devenit realitate: pacienți congelați de medici pentru a le fi salvată viața 
„Animarea suspendată” este un concept pe care îl întâlnim mai degrabă în filme, atunci când un personaj poate călători într-un loc îndepărtat din spațiu în stare latentă, revenind la viață abia în momentul în care ajunge la destinație. Acum, el este pe cale să devină realitate, iar prima persoană căreia i-a fost indusă în această stare există deja. 
Scenariu SF devenit realitate: pacienți congelați de medici pentru a le fi salvată viața
26 noiembrie 2019 21:01 Concluzie surprinzătoare: Sunt băieții mai buni la matematică decât fetele?
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au analizat ce se întâmplă în creierul fetelor și al băieților atunci când fac calcule matematice.
Concluzie surprinzătoare: Sunt băieții mai buni la matematică decât fetele?
21 noiembrie 2019 11:08 Cum îmbinăm educația cu tehnologia pentru salvarea sistemului educațional românesc?

Rata de abandon școlar în România este de 18%! Iar învățământul este încă 95% clasic și doar 5% digital! Aceste statistici arată faptul că este nevoie din ce în ce mai mult de o platformă online de management educațional, pentru a sprijini procesul de învățământ.

Cum îmbinăm educația cu tehnologia pentru salvarea sistemului educațional românesc?
17 noiembrie 2019 11:04 China este gata pentru prima misiune umană pe Marte. Autoritățile au încheiat cu success cel mai important test
China a reușit, la finalul săptămânii trecute, să realizeze cu succes cel mai important test dinaintea misiunii istorice de explorare a suprafeței planetei Marte, planificată pentru anul viitor. 
China este gata pentru prima misiune umană pe Marte. Autoritățile au încheiat cu success cel mai important test
16 noiembrie 2019 14:55 Câte calorii ardem atunci când gândim 
În 1984, Campionatul Mondial de Șah a fost întrerupt subit din cauza stării de sănătate a lui Anatoly Karpov, o elită a șahului rusesc. În lunile dinaintea marii finale, Karpov slăbise 10 kilograme. 
Câte calorii ardem atunci când gândim
16 noiembrie 2019 14:51 De ce sunt oamenii dreptaci sau stângaci? O întrebare de secole la care cercetătorii au găsit răspunsul
De-a lungul istoriei omenirii, stângacii au fost o minoritate constantă. Cu excepția procentului destul de mic de persoane ambidextre, oamenii folosesc preponderent mâna dreaptă, iar asta ni se pare un lucru de la sine înțeles. Totuși, care este motivul? 
De ce sunt oamenii dreptaci sau stângaci? O întrebare de secole la care cercetătorii au găsit răspunsul
14 noiembrie 2019 20:56 Planeta, în stare de urgență climatică. „Ne așteaptă o suferință umană fără precedent” 
11.000 de oameni de știință din 153 de țări au declarat „stare de urgență climatică” și au avertizat că „o suferință umană fără precedent” este inevitabilă, dacă nu ne schimbăm radical modul de viață. 
Planeta, în stare de urgență climatică. bdquo;Ne așteaptă o suferință umană fără precedent
14 noiembrie 2019 20:51 Fluctuații inexplicabile în cantitatea de oxigen de pe Marte. Ce spun specialiștii NASA
Când au văzut primele date furnizate de roverul Curiosity, specialiștii de la NASA Goddard Space Flight Center din Maryland au crezut că este o eroare la instrumentele robotului.
Fluctuații inexplicabile în cantitatea de oxigen de pe Marte. Ce spun specialiștii NASA