Stiri Stiinta

11 august 2021 22:41 Demența ar putea fi diagnosticată cu o singură scanare a creierului, cu mult timp înainte ca simptomele să apară
Inteligența artificială a fost folosită în lupta împotriva demenței de către oamenii de știință, care spun că acum pot diagnostica boala dintr-o singură scanare a creierului.În prezent, în studiile preclinice, sistemul a reușit să diagnosticheze demența cu ani înainte de apariția primelor simptome, chiar și fără semne de deteriorare pe scanare.
Demența ar putea fi diagnosticată cu o singură scanare a creierului, cu mult timp înainte ca simptomele să apară
11 august 2021 18:25 Ce ne face cu adevărat atractivi în ochii sexului opus, potrivit cercetărilor ştiinţifice
De cele mai multe ori este dificil, dacă nu imposibil, să identificăm exact ceea ce ne atrage la o altă persoană. E posibil să fie încrederea în sine, simțul umorului sau, pur şi simplu, felul în care arată. De-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă au făcut multe cercetări în încercarea de a afla ce anume ne face să ne simţim atraşi unii de ceilalţi.
Ce ne face cu adevărat atractivi în ochii sexului opus, potrivit cercetărilor ştiinţifice
10 august 2021 22:31 Vrei să petreci un an pe Marte? NASA are o propunere imbatabilă pentru tine
NASA recrutează acum candidați pentru o simulare a vieții pe Marte pe parcursul unui an, în care cei acceptați vor trăi într-un mediu complet imersiv și vor putea vedea ce înseamnă să fii astronaut staționat pe Planeta Roșie.
Vrei să petreci un an pe Marte? NASA are o propunere imbatabilă pentru tine
10 august 2021 22:23 Dragonii au existat cu adevărat. O specie foarte asemănătoare domina Australia în urmă cu milioane de ani 
Cu o anvergură a aripilor de șapte metri și o gură plină de colți, un pterozaur nou descoperit ar fi trăit în nord-estul Australiei cu aproximativ 110 milioane de ani în urmă, fiind cea mai mare reptilă zburătoare cunoscută din acest teritoriu. 
Dragonii au existat cu adevărat. O specie foarte asemănătoare domina Australia în urmă cu milioane de ani
10 august 2021 22:17 Astronomii au detectat o nouă structură uriașă în Calea Lactee și nu știu exact ce este
Din poziția pe care o ocupă Terra în Calea Lactee, o mare parte din dimensiunea, conținutul și structura tridimensională a galaxiei este foarte dificil de analizat.
Astronomii au detectat o nouă structură uriașă în Calea Lactee și nu știu exact ce este
10 august 2021 22:08 ONU, ultimatum pentru omenire: efectele schimbărilor climatice sunt „fără precedent” și „ireversibile”
Nu mai este posibil ca încălzirea planetei în următorii 20-30 de ani să fie prevenită, iar unele dintre schimbările pe care le provoacă încălzirea globală sunt acum imposibil de redresat pe termen scurt, potrivit unui nou raport al Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice.
ONU, ultimatum pentru omenire: efectele schimbărilor climatice sunt bdquo;fără precedent  și bdquo;ireversibile
9 august 2021 21:23 Ce e mai important - să dormi mult sau să dormi bine? Cercetătorii au răspunsul 
A dormi suficient este o parte vitală pentru a rămâne în formă și sănătos, motiv pentru care oamenii de știință caută în permanență modalități de a se asigura că tot mai multe persoane sunt conștiente de acest lucru. 
Ce e mai important - să dormi mult sau să dormi bine? Cercetătorii au răspunsul
9 august 2021 21:06 Cât te costă să zbori în spațiu cu Virgin Galactic. Următorul zbor este în septembrie
Virgin Galactic a redeschis vânzările de bilete pentru un zbor în spațiu. Costul este unul uriaș și prețul pentru un loc se ridică la aproape jumătate de milion de dolari.
Cât te costă să zbori în spațiu cu Virgin Galactic. Următorul zbor este în septembrie
4 august 2021 21:34 Momentul în care Pământul a devenit propice vieții. Detaliul care a schimbat totul, în urmă cu 2,4 miliarde de ani 
Rotația Pământului a început să-și încetinească rotația în urmă cu aproximativ 2,4 miliarde de ani, iar acest lucru ar fi avut un impact major în ceea ce privește creșterea cantității de oxigen de pe planetă, arată un nou studiu. 
Momentul în care Pământul a devenit propice vieții. Detaliul care a schimbat totul, în urmă cu 2,4 miliarde de ani
2 august 2021 21:41 Cercetătorii au reușit să transforme apa pură în metal 
Apa pură este o substanță care izolează perfect.
Cercetătorii au reușit să transforme apa pură în metal
2 august 2021 21:37 În urmă cu 40 de ani, o femeie a supraviețuit în mod misterios după ce a stat în zăpadă mai bine de șase ore. Cum este posibil 
În 1980, Wally Nelson a descoperit în zăpadă corpul prietenei sale, care părea să fie complet înghețat. Tânăra de 19 ani a ieșit afară la o temperatură de minus 30 de grade, s-a împiedicat și și-a pierdut cunoștința, rămânând în zăpadă mai bine de șase ore.
În urmă cu 40 de ani, o femeie a supraviețuit în mod misterios după ce a stat în zăpadă mai bine de șase ore. Cum este posibil
2 august 2021 21:31 Conceptul Hyperloop dezvoltat de Elon Musk ar putea deveni cea mai rapidă modalitate de transport din lume
Conceptul Hyperloop reprezintă viitorul transportului de mare viteză, este mult mai rapid chiar și decât cele mai performante trenuri japoneze și chiar decât un avion Boeing 747. 
Conceptul Hyperloop dezvoltat de Elon Musk ar putea deveni cea mai rapidă modalitate de transport din lume
2 august 2021 21:27 Primul implant de inimă artificială din lume. Cum funcționează dispozitivul 
Mii de oameni au nevoie anual de transplant de organe și așteaptă pe liste interminabile. De aceea, dezvoltarea organelor artificiale este un domeniu deosebit de important al cercetării în domeniul medical. 
Primul implant de inimă artificială din lume. Cum funcționează dispozitivul
30 iulie 2021 19:08 Medicamentul banal care scade riscul de deces în cazul infecției COVID-19
Un nou studiu demonstrează că anumite medicamente folosite frecvent pentru afecțiuni cronice pot reduce cu până la 41% riscul de deces la persoanele infectate cu noul coronavirus.
Medicamentul banal care scade riscul de deces în cazul infecției COVID-19
30 iulie 2021 19:02 Misterul relatărilor despre „răpirile extraterestre”, elucidat. Ce se întâmplă de fapt?
Ciudatele relatări ale unor persoane convinse că au fost victime ale unor răpiri comise de extratereștri ar putea avea o explicație științifică.
Misterul relatărilor despre bdquo;răpirile extraterestre , elucidat. Ce se întâmplă de fapt?
Modifică Setările