Stiri stiinta

2 2020 12:57 „Părintele” inteligenței artificiale susține că mașinăriile mai evoluate decât oamenii sunt mult mai aproape decât credem. „Este ceva mai puternic decât întreaga existență umană”
Probabil ați mai auzit până acum despre faptul că va veni un moment în care singularitatea tehnologică va deveni realitate. Materializarea acestui fenomen este privită drept un punct de cotitură în istoria planetei noastre și, înseamnă, pe scurt, că acela va fi momentul în care inteligența artificială va duce la construirea unor mașinării (sau forme de viață tehnologice) mai inteligente decât oamenii. 
bdquo;Părintele  inteligenței artificiale susține că mașinăriile mai evoluate decât oamenii sunt mult mai aproape decât credem. bdquo;Este ceva mai puternic decât întreaga existență umană
27 decembrie 2019 17:56 Surpriză uriașă la Uber. Unul dintre cei mai importanți oameni din companie au plecat 
Mișcare surprinzătoare la vârful Uber, principalul player de pe piața de car-sharing din lume.
Surpriză uriașă la Uber. Unul dintre cei mai importanți oameni din companie au plecat
24 decembrie 2019 20:59 Tehnologia revoluționară la care Apple lucrează în acest moment. Ar putea schimba complet modul în care funcționează iPhone-ul
Apple are planuri uriașe, iar iPhone-ul se află în prim planul atenției companiei americane.
Tehnologia revoluționară la care Apple lucrează în acest moment. Ar putea schimba complet modul în care funcționează iPhone-ul
24 decembrie 2019 14:48 Șapte schimbări drastice pe care încălzirea globală le va aduce în viața oamenilor
Recent, autoritățile islandeze au organizat o „înmormântare” pentru un ghețar gigantic care s-a topit după un val de căldură care a lovit țara. Experții spun că acesta este doar începutul unor schimbări dramatice care se vor produce în viața oamenilor, odată cu intensificarea fenomenului de încălzire globală. 
Șapte schimbări drastice pe care încălzirea globală le va aduce în viața oamenilor
23 decembrie 2019 23:00 Polul magnetic nordic al Pământului se deplasează spre Rusia, iar oamenii de știință sunt uluiți
Spre deosebire de polii geografici, polii magnetici ai Pământului se mișcă constant. 
Polul magnetic nordic al Pământului se deplasează spre Rusia, iar oamenii de știință sunt uluiți
23 decembrie 2019 22:52 NASA face publice imagini nemaivăzute cu un obiect misterios venit dintr-un alt sistem solar
Reprezentanții NASA au dezvăluit imagini nemaivăzute care surprind cometa 2I/Borisov, cel de-al doilea obiect ceresc din istorie care se pare că a ajuns în sistemul nostru solar din exteriorul acestuia. 
NASA face publice imagini nemaivăzute cu un obiect misterios venit dintr-un alt sistem solar
23 decembrie 2019 22:47 Astronomii au descoperit planetele la fel de grele ca…vata de zahăr. Misterul ciudatelor astre care ar putea găzdui forme de viață 
Imaginați-vă o lume în care totul în jur are consistența vatei de zahăr. La fel de mare a fost mirarea astronomilor NASA care au găsit nu una, ci mai multe planete cu o asemenea densitate, acestea fiind printre cele mai ciudate descoperiri din istoria științei. 
Astronomii au descoperit planetele la fel de grele ca hellip;vata de zahăr. Misterul ciudatelor astre care ar putea găzdui forme de viață
21 decembrie 2019 23:06 O epavă veche de 2000 de ani, descoperită de arheologi. Ce au găsit la bord
În urmă cu două mii de ani un vapor traversa Marea Mediterană, iar la bordul acestuia se aflau multe amfore (vase mari din lut pe care romanii le foloseau pentru a transporta vin sau ulei de măsline). Însă dintr-un motiv necunoscut vaporul nu a ajuns niciodată la destinație.
O epavă veche de 2000 de ani, descoperită de arheologi. Ce au găsit la bord
15 decembrie 2019 16:53 Există exoplanete care pot fi mai primitoare ca Pământul. Cum arată acestea
Considerăm că Terra este planeta ideală pentru a susține viața, dar oamenii de știință consideră că în afara sistemului nostru solar există planete care asigură condiții mult mai bune.
Există exoplanete care pot fi mai primitoare ca Pământul. Cum arată acestea
15 decembrie 2019 12:44 Aceste specii au dispărut de pe Terra în 2019. Biologii sunt în alertă 
În ciuda amenințărilor constante legate de mutațiile care au loc în ceea ce privește fauna și flora de pe Terra, și în în 2019 au dispărut definitiv alte câteva specii de animale. 
Aceste specii au dispărut de pe Terra în 2019. Biologii sunt în alertă
12 decembrie 2019 20:23 Depozite uriașe de apă înghețată, descoperite la doar 30 cm sub solul de pe Marte
NASA a publicat o hartă cu zonele unde există gheață pe Marte, analizând datele furnizate de landerul Phoenix și de sonda spațială Mars Reconnaissance Orbiter.
Depozite uriașe de apă înghețată, descoperite la doar 30 cm sub solul de pe Marte
12 decembrie 2019 19:53 Plantele pot comunica între ele prin sunete pe care omul nu le percepe
Un studiu inedit, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, arată că în anumite situații limită plantele emit ultrasunete, pentru a comunica între ele.
Plantele pot comunica între ele prin sunete pe care omul nu le percepe
11 decembrie 2019 21:14 Începe o nouă eră în aviație: primul avion electric de pasageri a fost testat cu succes
Compania MagniX a fabricat primul avion electric pentru zbor comercial, iar aeronava a fost testată cu succes, în cadrul unui zbor de 15 minute deasupra râului Fraser din Vancouver.
Începe o nouă eră în aviație: primul avion electric de pasageri a fost testat cu succes
11 decembrie 2019 21:02 Cercetătorii cred că există o gaură neagră în sistemul nostru solar
Doi astrofizicieni au o explicație surprinzătoare pentru un fenomen misterios observat la marginea sistemului nostru solar.
Cercetătorii cred că există o gaură neagră în sistemul nostru solar
9 decembrie 2019 22:47 Cât de luminoasă este Luna? Unul dintre misterele Universului, aproape de soluționare 
Cât de strălucitoare este Luna? Dată fiind apropierea ei de Pământ și faptul că o putem vedea tot timpul cu ajutorul unui telescop, ați putea crede că e o întrebare cu un răspuns extrem de simplu. Totuși, poate fi mai complicat decât ne așteptăm. 
Cât de luminoasă este Luna? Unul dintre misterele Universului, aproape de soluționare