Bill Gates a anuntat luni, 30 noiembrie, ca va investi enorm pentru a salva omenirea de la schimbarile de clima. Gates a lansat alaturi de Zuckerberg proiectul Breakthrough Energy Coalition, primul urmand sa investeasca 1 miliard de dolari in acesta, conform celor de la Wall Street Journal.

Cu siguranta este cea mai mare investitie in domeniu - scopul este de a crea o energie care sa nu mai foloseasca deloc carbon. Jack Ma (Alibaba), Jeff Bezos (Amazon) sau Sir Richard Branson (Virgin Group) sunt si ei implicati in proiect.

In total sunt 28 dintre cei mai influenti oameni din lumea tech si din finante implicati - averea totala a investitorilor este de aproximativ 350 de miliarde de dolari!

In aceasta saptamana va avea loc si U.N. Climate Control la Paris, acolo unde vor fi oferite mai multe detalii. "Cercetatorii sunt cu totii de acord ca trebuie redusa emisia de carbon cu pana la 80% pana in 2050 iar toate tarile trebuie sa le elimine complet pana la sfarsitul secolului" a spus fondatorul Microsoft.