Oliver Daemen va urca la bord în locul unuia dintre câștigătorii licitației publice, caer a plătit 28 de milioane de dolari pentru locul său pe naveta Blue Origin. Acesta nu se va mai putea îmbarca din cauza unor „desincronizări în ceea ce privește programul”, iar cel care îi va lua locul este fiul CEO-ului Somerset Capital Partners, Joes Daemen.


Acesta avea un loc în cel de-al doilea zbor comercial, dar a fost mutat în prima cursă, după ce deținătorul inițial al biletului a renunțat la el. Ulterior Joes Daemen a decis să-i cedeze locul fiului său, student la fizică.

Acesta i se va alătura lui Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, care va deveni cea mai vârstnică persoană care ajunge vreodată în spațiu. Echipajul va fi completat de Jeff Bezos și de fratele său, Mark.

Câștigătorul anterior al licitației a rămas anonim până acum și nu au fost dezvăluite nici motivele care au dus la retragerea sa. La rândul lor, cei de la Blue Origin nu au adus precizări referitoare la prețul biletului achiziționat de Daeman. Compania plănuiește să ducă pasagerii până la peste 100km de suprafața Pământului, pentru ca aceștia să poată experimenta microgravitația. Capsula se va întoarce ulterior pe Terra folosind parașute, într-o călătorie care va dura aproximativ 10 minute.

Jeff Bezos este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și a creat Blue Origin în anul 2000. Luna trecută a anunțat că el și fratele său vor fi primii care se vor îmbarca într-o călătorie pe care au descris-o drept „un vis de o viață întreagă”.

Zborul Blue Origin vine după ce miliardarul Richard Branson a reușit și el să ajungă în spațiu săptămâna trecută, la bordul rachetei Virgin Galactic.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: