Datorită creșterii spectaculoase a prețului acțiunilor Tesla din ultimul an, compania lui Elon Musk tocmai a devenit cel mai valoros producător de mașini din istoria Statelor Unite ale Americii, o performanță în același timp surprinzătoare, cât și rapidă.

În urmă cu două luni și jumătate, acțiunile Tesla valorau 254 de dolari, iar astăzi același acțiuni au ajuns să valoreze 470 de dolari, un record în istoria companiei, vorbind totuși despre o creștere de 85% în numai câteva săptămâni.

Cu o cotă de piață de 84.3 miliarde de dolari, compania producătorare de mașini electrice și autonome a ajuns să valoreze aproape la fel de mult cât Ford și GM la un loc, mai exact cu 2 miliarde de dolari mai puțin decât cele două.

În 2019, Tesla a livrat 367.000 de mașini, după ce în 2018 vindea numai 182.400 de bucăți, iar recent Elon Musk a afirmat că speră ca în viitor fabrica din Shanghai să producă 500.000 mașini numai în 2020.

Ultimul model prezentat de Tesla la finalul anului trecut a fost Cybertruck, o camionetă care a suprins prin design-ul său ieșit din tipare.