Ploia de meteori Perseide va atinge anul acesta intensitatea maxima in noaptea de 12 spre 13 august. Perseidele pot fi observate in fiecare an intre 17 iulie si 24 august, atingand de obicei intensitatea maxima in perioada 9-13 august.

De cele mai multe ori, putem vedea, in medie, cate 80 de meteori pe ora, dar anul trecut, de exemplu, au putut fi observati chiar si 200 de meteori pe ora.

Anul acesta cei mai multi meteori vor putea fi vazuti in noaptea de 12 spre 13 august, scrie Space.com. Din pacate, spre deosebire de anul trecut, in 2017 vom observa mai putine "stele cazatoare", din cauza Lunii, care va fi luminoasa si astfel va masca o mare parte din meteori.

Perseidele sunt resturi din coada cometei Swift-Tuttle. Aceste fragmente se intersecteaza in fiecare an cu orbita Pamantului, dand nastere la o "ploaie de stele cazatoare".

Resturile de cometa, care sunt foarte mici, se aprind in contact cu atmosfera terestra si astfel lumineaza cerul noptii. Cele mai multe fragmente sunt de dimensiunea unui bob de nisip, prin urmare nu sunt un pericol.

Pentru a vedea meteorii trebuie sa ne aflam intr-o zona foarte intunecoasa, preferabil in afara orasului. Este insa nevoie de aproximativ 30 de minute pentru ca ochii nostri sa se adapteze la intuneric si sa putem vedea "stelele cazatoare".