Compania a realizat produsul VUITY, despre care spune că poate îmbunătăți vederea deteriorată a oamenilor, cu doar câteva picături pe zi. Picăturile ar trebui administrate zilnic și par să funcționeze prin corectarea echilibrului pH-ului ocular, al stratului fluid extrem de subțire care acoperă suprafața ochiului.

„Pe măsură ce îmbătrânim, ochii noștri devin tot mai puțin flexibili, ceea ce face dificilă concentrarea pe diverse lucruri îndeaproape”, au spus cercetătorii, adăugând că studiul a fost încurajat în mod special de efectul rapid și de durată al picăturilor. Compania susține că utilizatorii pot vedea o îmbunătățire la doar 15 minute de la prima utilizare, cu o perioadă de eficacitate de șase ore. Mai mult, reprezentanții AbbieVie arată că participanții la studiu și-au îmbunătățit vederea cu trei nivele, iar unii dintre ei au reușit să vadă mai bine chiar și în lumină slabă.

Publicația The Ophthalmology Times arată că nu au fost înregistrate efecte adverse serioase și doar 5% dintre participanți au avut apoi dureri de cap sau ochi roșii. Totuși, există și voci care susțin că pot apărea reacții mai severe, precum probleme la respirație sau umflături ale feței. Așadar rămâne de văzut ce vor dovedi testele ulterioare și dacă picăturile sunt sigure pentru utilizarea pe scară largă. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: