Reprezentantii NASA au dezvaluit faptul ca folosesc muzica unor artisti precum The Beatles si The Doors pentru rutina de dimineata a robotului.

Curiosity a ajuns pe Marte la inceputul lui august, iar playlist-ul de trezire a robotului include piese semnate de trupa Anthrax, dar si tema muzicala din "Razboiul Stelelor".

Potrivit reprezentantilor NASA, muzica il face pe Curiosity "mai putin morocanos".

Playlist-ul include piesele "Good Morning Good Morning" (The Beatles), "Got The Time" (Anthrax), "Break On Through" (The Doors) si "Come Fly With Me" (Frank Sinatra). De asemenea, Curiosity asculta dimineata melodii de pe coloana sonora a filmului "Misiune: Imposibila", dar si fragmente de pe coloana sonora a seriei de filme "Razboiul Stelelor".

Vineri, NASA a anuntat ca robotul a inregistrat temperaturi mai mari de 0 grade Celsius in craterul Gale, unde se afla.
NASA prevazuse initial ca temperaturile din acest crater variaza intre minus 90 de grade Celsius si zero grade Celsius.

Curiosity se afla in cautarea unor eventuale urme de viata pe cea mai apropiata planeta de Terra. Roverul american strange, totodata, informatii in vederea unei viitoare misiuni spatiale pe planeta rosie, care va avea echipaj uman la bord.

Curiosity va amenaja si un laborator stiintific la jumatatea drumului sau spre Muntele Sharp, un masiv martian inalt de 5.500 de metri din interiorul craterului Gale, alcatuit din straturi de sedimente ce ar putea avea o vechime de pana la un miliard de ani.

Robotul american Curiosity va incerca sa afle pe parcursul viitorilor doi ani daca mediul martian a fost propice vietii microbiene in trecutul acestei planete.