Cercetatorii de la Universitatea San Francisco analizeaza cu atentie o exoplaneta aflata la doar 14 ani-lumina distanta de noi.

Numita Wolf 1061c, aceasta planeta se afla in zona locuibila, deci nici foarte aproape nici foarte departe de steaua in jurul careia orbiteaza. Astfel, astronomii cred ca aici ar putea exista apa in stare lichida si sunt intrunite conditiile care ar permite existenta formelor de viata.

Totusi, Wolf 1061c se afla destul de aproape de stea, mai aproape decat este Pamantul de Soare. Din aceasta cauza, temperaturile la suprafata ar putea fi foarte ridicate si ar putea exista efectul de sera, scrie Daily Mail.
Prin urmare, conditiile ar putea semana cu cele intalnite acum pe Venus, se tem astronomii.

Orbita planetei variaza insa destul de mult, prin urmare clima poate fi haotica, avand perioade de inghet si perioade de caldura extrema. Aceste schimbari ar putea fi binevenite, racind planeta suficient de mult pentru ca unele forme de viata sa poata rezista aici.

Mai multe informatii vor putea fi obtinute peste cativa ani, cand va fi lansat in spatiu telescopul James Webb.

Cercetatorii sunt hotarati sa continue observarea planetei Wolf 1061c, care este unul dintre cei mai buni "candidati" pentru viata extraterestra.