Musk susține că, pentru a face față provocărilor, oamenii trebuie să se transforme într- „specie interplanetară”, pentru că, până la urmă, Soarele se va extinde și va mistui Pământul. Așadar, alternativa rămâne, cum a mai explicat și cu alte ocazii, planeta Marte. Miliardarul este sigur că acest lucru se va întâmpla, doar că nu cândva curând.

Cheia planului său de salvare a omenirii este racheta reutilizabilă a SpaceX, numită Starship, despre care spune că va transporta oameni în doar doi ani. Musk e hotărât de mult timp să colonizeze Planeta Roșie și, cu toate că ideile lui pot părea uneori nebunești, unele dintre ele s-au concretizat deja.

Ca opinie științifică, și cercetătorii de la Universitatea Warwick sunt de acord că Pământul va sfârși prin a fi mistuit de flăcări, dar susțin că asta nu se va întâmpla pentru încă cel puțin șase miliarde de ani.

„Cred că Starship va fi lansată cândva anul viitor, probabil în august. Inițial, va rula în mod automat, fără oameni și cred că va fi sigură pentru transportul de persoane dacă nu în doi ani, cu siguranță peste trei”, a explicat Elon Musk.

Afaceristul a explicat în trecut că SpaceX ar trebui să producă 1000 de rachete Starship într-o perioadă de nouă ani, pentru a transporta pe Marte un milion de oameni, iar acum se gândește cum ar putea face ca acest lucru să se și întâmple.

„Avansăm continuu cu tehnologiile legate de lansare, dar folosim rachete reutilizabile – un aspect foarte important pentru cucerirea spațiului cosmic”, a mai spus el.

„Dacă avem rachete foarte avansate, putem decide singuri dacă vrem să trăim pe o stație spațială sau pe Marte. Cred că e destul de trist că am putut ajunge pe Lună în 1969, iar în 2020 nici măcar nu ne putem întoarce”, a mai spus Musk.

Miliardarul a dezvăluit prototipul Starship în 2019, cu principalul obiectiv de a trimite oameni pe Marte. 

În acest moment există mai mulți jucători care încearcă să cucerească spațiul, inclusiv Jeff Bezos, care deține Blue Origin, aflat în concurență directă cu Elon Musk. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: