Milly este cel mai mic câine din lume, dar și cel mai clonat. Cercetătorii au folosit genele ei pentru a realiza nu mai puțin de 49 de clone, câini identici cu această micuță cățelușă.

Miracle Milly are acum 6 ani, iar la naștere cântărea doar 28 de grame și încăparea într-o linguriță. De aceea, veterinarii nu au crezut că va supraviețui. Totuși, Milly s-a dovedit a fi o luptătoare, de unde și numele pe care l-a primit ulterior - Miracle Milly.

Cățelușa a fost bine îngrijită de stăpâna ei, care a hrănit-o cu o pipetă. Acum, Milly este înscrisă în Cartea Recordurilor drept cel mai mic cățel din lume, având doar 10 cm înălțime și cântărind numai 450 de grame.

Datorită dimensiunii ei anormale, cățelușa a atras atenția întregii lumi. Oamenii de știință de la Fundația de Cercetare Sooam Biotech din Seul au clonat-o pe Milly, sperând că astfel vor afla secretul din spatele codului ei genetic.

Folosind câteva celule de la Milly, ei au extras nucleul, care conține codul genetic și l-au transplantat într-o ovul donat, nefecundat, de la altă cățelușă. Nucleul acestui ovul a fost extras și înlocuit cu informația genetică de la Milly.

Printr-un mic șoc electric a fost stimulată diviziunea celulară și astfel a fost obținut un embrion care a fost inserat într-o mamă surogat, ducând astfel la nașterea unor clone. Această tehnică a fost folosită și în anul 1996, pentru clonarea oii Dolly.

Primele 12 clone ale lui Milly s-au născut anul trecut. Interesant este că unii dintre acești pui sunt ceva mai mari decât Milly, dar personalitatea și aspectul lor este identic.

În prezent există 49 de clone, iar Milly a primit și certificatul pentru Cel mai Clonat Câine din lume, de la Cartea Recordurilor. 

Foto: Facebook/MiracleMilly