Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, spunea in luna martie ca inteligenta artificiala va depasi in curand omenirea. Acum, in timpul discursului sau de la Freescale Technology Forum 2015 in Austin, Texas, Wozniak spune ca e convins ca inteligenta artificiala va fi mai avansata decat oamenii, urmand sa ne pastreze ca animale de companie.

"Vor fi mai destepti decat noi si daca sunt mai destepti vor realiza ca au nevoie de noi" spune Wozniak.

Motivul pentru care Wozniak crede ca acest lucru se va intampla dupa ce inteligenta artificiala va prelua controlul, lucru care va avea loc prin Internetul Lucrurilor, este pentru ca vor fi suficient de inteligenti sa recunoasca oamenii ca "zeii originali" si probabil ne vor lasa sa existam si chiar ne vor ajuta.

"Vreau Internetul Lucrurilor. Face lucruri utile pentru mine. Nu mai trebuie sa gandesc.. Daca s-ar intoarce impotriva noastra ne-ar surprinde. Dar vrem sa fim ca un animal de companie si sa fim ingrijiti tot timpul" mai spune Wozniak.

El a vorbit si despre alte subiecte precum Apple Watch, spunand ca versiunea din aur ce costa 10.000 de dolari ofera cel mai bun raport calitate/pret, si despre faptul ca Apple vrea sa construiasca masini ce nu au nevoie de sofer.

"Vor fi mai putine accidente daca nu mai exista oameni care sa conduca. Cred ca legile vor fi aprobate pentru a nu mai exista soferi umani pe anumite drumuri" spune el.