O instanta de judecata din orasul italian Ivrea a decis ca un barbat sa primeasca despagubiri, pentru ca s-a imbolnavit din cauza telefonului mobil.

Roberto Romeo, in varsta de 57 de ani, a declarat ca a fost nevoit sa foloseasca telefonul mobil timp de 3-4 ore in fiecare zi, pentru a-si indeplini obligatiile de serviciu.

Dupa 15 ani in care a folosit in exces telefonul mobil, barbatul a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier, scrie Business Insider.

Instanta i-a dat castig de cauza. Aceasta este o premiera mondiala, in care o instanta stabileste o legatura clara intre folosirea in exces a telefonului mobil si aparitia unei tumori ceberale, au declarat avocatii barbatului.

Roberto spune ca vrea sa atraga atentia asupra riscului pe care il presupune folosirea abuziva a telefonului mobil. El a fost diagnosticat in anul 2010. Din fericire, tumoarea nu era canceroasa, dar barbatul si-a pierdut complet auzul la urechea dreapta.

In urma deciziei instantei, Roberto va primi lunar cate 500 de euro daune, din partea unei companii de asigurari care se ocupa de accidentele de munca.

Decizia instantei a fost anuntata pe 11 aprilie si poate fi atacata prin recurs.