Cercetătorii Neuralink au implantat un cip în craniul primatei și au folosit ulterior mici fire pentru a-l conecta la creierul său, a explicat Musk. „Nu este o maimuță nefericită”, a spus acesta în timpul unei dezbateri pe Clubhouse, o nouă aplicație social media. „Aproape că nici nu se vede unde a fost implantat cipul, are doar o pată ceva mai întunecată în acea zonă”.

Miliardarul, care a vorbit și despre călătoria în spațiu, despre coloniile umane de pe Marte, criptomonede, inteligență artificială și vaccinuri Covid-19 – a precizat că Neuralink încearcă să descopere dacă poate utiliza procesoarele proprii pentru ca maimuțele să joace mintal diverse jocuri unele cu celelalte.

Neuralink are sediul în San Francisco și este compusă dintr-o echipă de aproximativ 100 de oameni care încearcă să dezvolte o interfață computerizată ce poate fi implantată în creierul uman. Musk descrie acest produs ca un device Fitbit, cu mici fire care se conectează la creier. Scopul companiei este creșterea ratei la care informația poate fi transmisă de la creierul uman la o mașinărie.

Asta în contextul în care inteligența artificială va evolua din ce în ce mai mult și va avea un rol cu atât mai important în viețile tuturor.

„Cu ajutorul unei interfețe neurale directe putem îmbunătăți lățimea de bandă utilizată pentru transmiterea informațiilor între cortexul cerebral și stratul digital terțiar al ființei umane – adică tehnologia și gadgeturile utilizate – de mai multe ori. Probabil de 1000 sau de 10000 de ori”, a precizat Musk.

Miliardarul susține că, pe termen lung, Neuralink le-ar putea permite oamenilor să își transmită unii altora concepte și idei utilizând telepatia, iar acestea ar putea exista într-o stare în care să fie „salvate” după ce oamenii mor, în așa fel încât să fie transpuse într-un robot sau într-o altă ființă umană. Totuși, chiar Elon Musk a recunoscut că a intrat puțin pe teritoriu SF și că rămâne de văzut cum se va concretiza totul.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: