O echipa de hackeri de la o universitate din California a realizat un proiect incredibil: a facut o masina sa se deplaseze prin telepatie.

Proiectul Teslapathic a fost inscris in competitia Cal Hacks de luna trecuta si a fost conceput de Casey Spencer, Lorenzo Caoile, Vivek Vinodh si Abenezer Mamo.

Tinerii au modificat o masina electrica Tesla Model S, pentru a vedea daca aceasta poate functiona prin ghidaj telepatic, scrie publicatie Live Science.

In doar 36 de ore, ei au instalat dispozitive speciale care au actionat pedala de frana si de acceleratie, acestea fiind conectate la un aparat EEG pe care soferul urma sa il poate pe cap.

Astfel, soferul, Casey Spencer, nu a stat la volan, ci alaturi, pe locul pasagerului. El a purtat dispozitivul EEG si a reusit sa porneasca si sa opreasca masina doar gandindu-se la aceste actiuni.

Cand dorea ca masina sa porneasca, Spencer isi imagina ca misca piciorul drept, iar cand dorea sa se opreasca se gandea ca isi strange pumnul stang.

Undele celebrale captate de aparat in aceste momente erau transformate in semnale care ajungeau la sistemul de actionare a pedalelor.

Desigur, exista si un sistem de siguranta, pentru ca masina sa nu poata prinde o viteza prea mare si sa nu scape de sub control.

Masina s-a deplasat astfel doar cativa metri, insa reusita tinerilor este foarte importanta, demonstrand ca un autoturism poate fi condus prin telepatie.

Urmariti reusita lor in acest video!