Documentul a fost citat de publicația New Scientist și relatează un eveniment din martie 2020, în care o dronă de tip Kargu-2 a atacat o persoană, în mod autonom și fără să primească o comandă specifică, în timpul unui conflict dintre forțele guvernamentale libiene și armata mareșalului Khalifa Haftar, a transmis Daily Star.

Dispozitivul construit în Turcia este o dronă de atac cu potențial letal, realizată pentru operațiuni anti-teroriste și pentru conflicte armate, a urmărit un soldat din armata Haftar în timpul operațiunii de retragere. Drona opera într-un mod complet autonom, fără să fie nevoie de control uman, au transmis și cei de la New York Post.

„Sistemele armate autonome cu potențial letal au fost programate pentru a ataca ținte specifice fără să fie nevoie de conexiune între cel care operează dispozitivul și muniție”, a explicat unul dintre experții din Consiliul de Securitate al ONU.

Cel mai probabil, este pentru prima dată când dronele au atacat oameni fără să primească o comandă în acest sens, iar specialiștii își pun acum semne de întrebare referitoare la viitorul dronelor autonome.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: