Cei de la Motorola au dezvaluit Scout 5000, prima zgarda inteligenta, acesta fiind efectiv un smartphone pentru caini. El poate sa transmita video cu ce face cainele tau de companie, sa-l localizeze, sa-i monitorizeze sanatatea prin intermediul modului in care merge si chiar sa le permite stapanilor sa le vorbeasca animalelor!

De asemenea, construit in aceasta zgarda care este imposibil de ros, zgariat si rezistenta la apa, este un microfon pentru ca animalul de companie 'sa vorbeasca' inapoi. Motorola a prezentat device-ul la Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas.

Zgarda 3G se conecteaza prin wi-fi si Bluetooth si le ofera cainilor avantajele tehnologiei moderne de care se bucura oamenii, insa vine si cu un dezavantaj. Cainele va avea nevoie de un plan de date pentru a beneficia de folosirea tuturor functiilor zgardei. Un an de abonament 3G este insa inclus in versiunea ce costa 199 de dolari.

Motorola planuieste sa lanseze Scout 5000 in Statele Unite in luna iunie. Un model mai mic, Scout 2500, pentru cainii de dimensiuni mai mici si care nu include o camera, va fi lansat tot atunci la pretul de 99 de dolari.

Nu este prima data cand Motorola dezvolta tehnologie pentru caini. Ei au lansat deja Scout 1500, un webcam sensitiv la miscare prin care stapanii pot vedea ce au facut cainii. Acel model vine si el cu un microfon.