Succesul vine după mai multe încercări ale companiei, ai cărei reprezentanți spun că vor continua să dezvolte această metodă de transport. 

Volocopter este cea mai cunoscută companie cu o astfel de inițiativă, iar în trecut a făcut demonstrații cu „taxiul zburător” în Dubai, la CES – în Germania, și a atras investitori de talie mondială, precum Daimler. În ultimul an, Volocopter s-a extins și în Singapore, a introdus o nouă versiune mai puternică a vehiculului, și a reușit să-l sincronizeze în sistemul de traffic aerian, pentru prima dată. 

La Stuttgart zborul a durat doar câteva minute, mai ales din cauza spațiului aerian extrem de restrâns pe care se putea desfășura, informează New Atlas, dar i-a lăsat pe toți cei prezenți cu ideea că așa ceva am putea vedea în marile orașe foarte curând. 

„Taxiurile Volocopter deschid o nouă etapă în ceea ce privește mobilitatea urbană. Așa cum am demonstrat astăzi la Stuttgart, aceste vehicule se deplasează în siguranță, silențios și se apropie de stadiul de implementare. Taxiurile aeriene Volocopter pot decongestiona traficul în marile orașe din lume”, a declarat Florian Reuter, CEO Volocopter. 

Sursa foto: Daimler AG