Lobbystii corporatiilor si scepticii incalzirii globale au fost tintele Printului Charles de Wales la o intalnire a oamenilor de stiinta pe teme de mediu la St James' Palace din Londra. Mostenitorul tronului Regatului Unit i-a comparat pe oamenii de afaceri carora nu le pasa de mediu drept "medicii care doar vorbesc, in loc sa vindece un pacient in stare grava".

Printul Charles nu este strain de problemele cauzate de schimbarile din mediu, el fiind fondatorul unui grup de sprijin pentru prezervarea padurilor de pe glob in 2007. De asemenea, printul sustine The Corporate Leaders' Group care incurajeaza companiile mari sa reduca emisiile de gaze cu efect de sere.

Un alt vorbitor, Lordul Stern, autorul unui studiu despre schimbarea climei, publicat in 2006, a sustinut ca este mult mai ieftin sa se actioneze cat mai repede pentru reducerea emisiilor de poluanti. La conferinta au fost laudate guvernele Braziliei (care continua lupta impotriva defrisarii) si Norvegiei (care subventioneaza cu miliarde de euro statele care-si protejeaza fondul forestier).