„Suntem fără speranță. Vom fi depășiți în toate modurile. Îți garantez", a spus Musk lui Ma. El a mai susținut că Neuralink, compania pe care a fondat-o în 2016, ar putea ajuta oamenii să ajungă la nivelul inteligenței artificiale.

Cei de la Neuralink lucrează la crearea unor implanturi mici ce ar putea fi inserate în creier și astfel oamenii ar putea comunica mai ușor cu mașinăriile, dar ar putea să le descarce și informațiile, scriu jurnaliștii de la Daily Mail. 

Miliardarul american consideră că mulți fac greșeala în a se considera mai inteligenți decât inteligența artificială. „Mulți nu-și imaginează cum ceva ar putea fi mai inteligenți ca ei, însă AI-ul va fi cu mult mai inteligent".

El a dat exemplul reușitei AI-ului de a învinge oponenții umani la jocul AlphaGo. „Telefonul tău ar putea juca șah mult mai mai bine decât toți campionii lumii", a mai spus Musk.

Totuși, chinezul nu este întrutotul de acord cu americanul și crede că computerele mai au mult deoarece încă nu au reușit să creeze nimic, nicio altă persoană, nici măcar un țânțar.