O naveta care a dus noi astronauti pe Statia Spatiala Internationala a stabilit un record de viteza: sase ore de la cosmodromul din Baikonur, Kazahstan, pana la SSI, adica ceva mai putin decat durata un zbor comercial de la Londra la New York. In mod normal zborul dureaza in jur de 50 de ore dar pentru ca statia care orbiteaza in jurul Pamantului se afla chiar deasupra Kazahstanului.

"As fi putut aduce si inghetata. Nu cred ca s-ar fi topit in cele sase ore pe care le-am petrecut pe drum", a glumit Pavel Vinogradov, unul dintre cei trei astronauti din echipaj. Rusul a fost insotit in zbor de compatriotul sau Alexander Misurkin si de americanul Chris Cassidy. Cei trei vor sta cinci luni in Statia Spatiala Internationala, alaturi de americanul Tom Marshburn, rusul Roman Romanenko si canadianul Chris Hadfield, toti "locatari" in SSI inca din luna decembrie a anului trecut.

Succesul voiajului restabileste reputatia Rusiei in ceea ce priveste programul spatial, dupa mai multe lansari de sateliti esuate in 2012. Rusia este singura tara capabila de a trimite echipaj pe Statia Spatiala Internationala dua ce Statele Unite au retras din circulatie navetele spatiale n 2011.