Interesanta cercetare a fost realizata de astronomii E.F.Borra si E. Trottier de la Universitatea Cornell si publicata pe pagina acestei institutii.

Expertii au folosit datele de la Sloan Digital Sky Survey si au analizat  aproximativ 2,5 milioane de stele. Ei au observat ca 234 dintre acestea emit un semnal ciudat, regulat. Ar putea fi modul prin care o civilizatie extraterestra incearca sa ia legatura cu noi, scrie Business Insider.

Modulatiile periodice nu pot fi puse pe baza unei erori de interpretare sau a vreunei defectiuni tehnice, spun cercetatorii. Ei nu exclud alte posibile explicatii pentru fenomenul observat, insa mentioneaza si varianta unor semnale care ar fi emise de extraterestrii, ca forma de comunicare.

Daca aceasta ar fi cu adevarat explicatia, atunci inseamna ca toate aceste civilizatii avansate comunica folosind exact acelasi tip de semnale. Este nevoie de mai multe studii in acest sens, pentru a se ajunge la o concluzie corecta.

Scopul studiului a fost indentificarea modulatiilor periodice provocate de pulsatii intense, emise la intervale foarte scurte, regulate de timp, de mai multe stele foarte indepartate. Un detaliu interesant este ca aceste modulatii sunt periodice ca frecventa, dar nu si ca lungime de unda. Fenomenul a fost observat doar in zona unui numar limitat de stele, asemanatoare cu Soarele nostru - stele de tip G2.

Studiul a fost sustinut de Consiliul de Cercetare in Inginerie si Stiinte Naturale din Canada, iar finantarea a venit din partea Fundatiei Alfred Sloan, Fundatia de Stiinte ale Naturii si de la guvernul Statelor Unite.