Tinerii care stau mereu conectati online si nu pot rezista mai mult de cateva minute fara sa-si verifice telefonul sau tableta ar putea suferi de anumite boli psihice.

Un studiu recent, realizat de o echipa de psihiatri de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, sugereaza ca tinerii dependenti de Internet ar putea fi depresivi, anxiosi sau foarte impulsivi. In plus, ei risca sa dezvolte un grav deficit de atentie.

In cadrul studiului, ei au monitorizat activitatea online a 254 de studenti de la universitate. Dintre acestia, 33 erau dependenti de Internet. Ei nu putea sa renunte la retelele sociale, simteau mereu nevoia sa vada clipuri online si sa discute cu prietenii pe chat.

Acesti tineri aveau probleme in cadrul rutinei lor zilnice. Aveau momente de depresie, nu erau atenti si nu-si gestionau bine timpul, prin urmare nu puteau desfasura o activitate normala.

Cercetatorii nu stiu insa daca dependenta de Internet este doar o manifestare a unor boli psihice sau daca ea este cea care declanseaza afectiunile.