Se estimeaza ca primul contact va avea loc in mai putin de 100 de ani. Pare un scenariu SF, desprins din filmele lui Steven Spielberg, insa multi specialisti sustin aceasta teorie.

Este chiar foarte probabil sa intalnim o civilizatie inteligenta, a declarat fizicianul Jocelyn Bell Burnell, cu ocazia conferintei Euroscience Open Forum de la Dublin. In legatura cu acest lucru ar trebui sa ne punem o serie de intrebari: "Cat de bine pregatiti suntem?", "Cum sa ne apropiem de ei", "Ar trebui sa-i punem intr-o gradina zoologica, sa-i mancam?", a mai adaugat Burnell.

Celebrul fizician Stephen Hawking (foto) este ingrijorat de o intalnire cu o civilizatie estraterestra. Acesta este adeptul evitarii contactului. Hawking compara o vizita extraterestra cu debarcarea lui Columb in America, cu efecte nu foarte bune pentru bastinasii nativi de pe noul continent.

Cele mai recente studii arata ca aproape jumatate dintre britanici cred ca nu suntem singuri in Univers. Un sondaj realizat pe un esantion de 2000 de subiecti la comanda Royal Society a relevat faptul ca 44% dintre cei chestionati cred ca extraterestrii exista. Un procent de mai mult de o treime au declarat ca ar trebui sa fim mai activi in cautarea si incercarea de a lua contact cu o alta civilizatie, potrivit cotidianului britanic The Daily Mail.