Inca de la primele modele, smartwatch-urile precum Apple Watch, Pebble sau Samsung Gear, dar si fitness trackerele sau chiar smartphone-urile au avut o mare problema cu bateria. Toata lumea se plange de cat de putin tine bateria si de cat de des trebuie aceste gadgeturi incarcate.

Nemultumirile utilizatorilor ar putea inceta insa intr-un viitor apropiat datorita descoperirii facute de un institut din Auckland, Noua Zeelanda. Cei de la StrechSense au anuntat o noua tehnologie care ar putea duce la o adevarata revolutie.

CEO-ul StrechSense, Ben O’Brien, a prezentat un nou tip de senzori capabili sa se indoaie si sa flexeze. Pana aici nimic special. Doar ca senzorii respectivi pot transforma energia cinetica in curent si il pot stoca. Mai mult, energia produsa poate fi folosita pentru a alimenta dispozitivul echipat cu acest tip de senzori.

Deocamdata, totul e in faza de testare academica, dar compania lucreaza deja cu mai mult de 100 de companii interesate sa dezvolte posibile aplicatii pentru acesti noi senzori. Una din cele mai promitatoare aplicatii e implementarea senzorilor in wearables sau chiar in telefoane, pentru a profita de miscarile pe care oricum le facem in mod natural.