Și asta după ce Massachusetts Institute of Technology, prin Charles M. Wynn, a reușit să dezvolte primul laser care transmite un mesaj audio direct în urechea unei persoane, fără a avea nevoie de un aparat special.

„Sistemul nostru poate fi folosit pentru a transmite o informație de la distanță direct către urechea unei persoane. Este primul astfel de sistem care folosește un laser sigur pentru ochi și pentru piele, capabil să transmită un semnal în orice context”, explică expertul de la MIT, într-o lucrare publicată în revista Optics Letters.

Echipa care a lucrat la această inovație spectaculoasă a reușit să transmită sunetul prin două metode diferite.

În prima metodă, o undă laser modificată pentru a putea păstra un mesaj a fost transmisă cu viteza sunetului către o persoană, informația fiind receptată la un volum de 60 de decibeli, la o distanță de un metru.

A doua metodă a folosit un sistem similar, însă mărind puterea undei laser, ceea ce a produs un sunet cu un volum mai scăzut, însă mai clar.

Misiunea MIT privind acest proiect este de a dezvolta un sistem prin care sunetul poate fi transmis astfel pe distanțe mult mai mari.


Urmărește știrile zilei, pe ProTV Plus: