NASA a reusit sa descopere in zona optima pentru sustinerea vietii din galaxia noastra 3 planete similare Pamantului atat ca structura, cat si ca mediu inconjurator.

Cele 3 exoplanete au fost descoperite cu ajutorul telescopului Kepler de la NASA, scrie Huffington Post, care mai noteaza ca cea mai interesanta dintre cele trei este Kepler-62f, o planeta stancoasa, de 1.4 ori mai mare decat Pamantul care se invarte in jurul unei stelei mai mica decat soarele nostru.

In aceeasi zona, telescopul NASA a descoperit si planeta Kepler-62e, de 1.6 ori mai mare decat Pamantul, ambele fiind cele mai mici exoplanete descoperite de oamenii de stiinta in zona din galaxie care permite existenta apei in stare lichida si, implicit, formarea vietii.

A treia planeta cu cel mai mare potential pentru formarea vietii este Kepler-69c, de 1.7 ori mai mare decat pamantul, care se invarte in jurul unei stele aproape identice cu soarelew nostru.

"Facem pasi rapizi inspre descoperirea unui Pamant care se invarte in jurul unui soare similar cu al nostru", a declarat William Borucki de la NASA pentru Space.com.

Lisa Kaltenegger, de la Institutul Astronomic Max Planck, a declarat intr-un comunicat de presa ca planetele "ar putea sustine viata, dar oare viata de acolo va fi bazata pe tehnologie asa cum se intampla si cu lumea noastra? Ar putea fi o viata subacvatica, fara acces la metal, electricitate sau foc. Oricum, aceste lumi ar putea fi cu adevarat superbe."