Un nou semnal de alarma este tras de oamenii de stiinta din Tara Galilor care sustin ca pana in 2200 temperatura Terrei ar creste cu 8 grade Celsius din cauza emisiilor de CO2.

Cercetatorii de la University of New South Wales sustin ca daca emisiile de gaze de sera nu vor scadea, temperatura Pamantului ar putea creste cu pana la 8 grade pana la finalul secolului urmator. Doar pana in 2100 am putea asista la o crestere a temperaturii medii cu peste 4 grade Celsius.

Conform studiului, tot mai putini nori se vor forma in viitorul apropiat, deci tot mai putine raze solare vor fi trimise inapoi in spatiu, fapt care va incalzi atmosfera Terrei. Profesorul coordonator Steven Sherwood sustine ca o crestere a temperaturii cu 4 grade Celsius ar urma sa aiba concecinte catastrofice.

Cheltuielile cauzate de fenomenele meteo extreme au crescut cu peste 60% in ultimii 30 de ani, conform academicienilor din statele membre ale UE. European Academies' Science Advisory Council a emis un comunicat prin care se cere statelor UE sa se pregateasca pentru tot mai multe valuri de caldura si inundatii.

Share articol: