1) Suntem singuri in Univers ?

Savantii spun ca este putin probabil sa existe in Univers o planeta care sa asigure conditii asemanatoare ca Pamantul. Chiar daca nu sunt nici ei foarte siguri, mai spun ca daca ar exista, noi nu am putea probabil niciodata sa comunicam cu fiinde de pe planete aflate la milioane de ani lumina.

 

2) Va exista un leac pentru cancer?

Foarte des cercetatorii avanseaza in acest domeniu, obtinand noi succese, deci este probabil ca in cativa zeci de ani, misterul cancerului sa se rezolve.

 

3) Dumnezeu exista ?

Nu exista nici o dovada stiitifica ce poate sugera ca Dumnezeu ar exista.

 

4) Cat de mare este spatiul ?

Multi astronomi spun ca spatiul ar fi nelimitat, dar altii sunt de parere ca spatiul in care locuim si noi este de aproximativ 150 de miliarde de ani lumina.

 

5) Cum si unde a inceput viata pe Pamant ?

Multe teorii spun ca primele vietuitoare au fost bacteriile care vin din scoarta pamantului.

 

6) Este posibila calatoria in timp ?

Asa-numitele gauri negre sunt o posibilitate pe care o aproba si cercetatorii, dar ele sunt foarte instabile si a crea una, ar fi foarte greu, aproape imposibil.

 

7) Cu ce se va inlocui benzina si cand ?

Energia alternativa este o solutie, dar inca trebuie investiti bani multi pentru a descoperi noi tehnologii. Solutia ar mai putea sta in nanotehnologie.

 

8) Ne vom stabili vreodata in spatiu ?

Posibil. Cercetatorii spun ca daca conditiile de pe Pamant nu ne vor mai permite sa traim, nu ar fi imposibil sa ne mutam in spatiu. NASA a inceput deja sa tina sedinte pe tema mutarii in spatiu.

 

9) Cum se va termina Universul ?

Teoriile spun ca Universul nu se va mai extinde la un moment dat, ci se va prabusi. Pe masura ce se extinge, temperatura lui scade si tinde spre 0 absolut.

 

10) Cat de mult putem sa ne extindem viata ?

Experimentele pe soareci au aratat ca savantii ar putea, in viitorul apropiat, sa ajuge oamenii sa treaca de aniversarea de 100 ani, scrie DailyMail.