Linia dintre science-fiction si realitate este din ce in ce mai subtire chiar si atunci cand vine vorba despre tehnologii noi in medicina. O echipa de oameni de stiinta taiwanezi a publicat o lucrare despre "dintele dotat cu senzor pentru recunoasterea activitatii orale", mai exact, despre un senzor care monitorizeaza "activitatile" gurii, fie ca este vorba de mancat, baut, tusit sau vorbit.

Cea mai importanta componenta a acestui dinte este un accelerometru asemanator cu cele folosite la smartphone-uri pentru a se depista momentul in care ecranul acestuia este folosita in pozitie verticala sau orizontala. Senzorul "stie" atunci cand omul in a carui gura a fost implantat mananca mai mult decat de obiecei sau consuma mai multe lichide.

Aflat la stadiul de prototip, noua inventie este dotata cu Bluetooth care transmite wireless datele culese catre un smartphone. Cercetatorii spera sa micsoreze dispoztivul atat de mult incat acesta sa incapa in cavitatea bucala in locului unui dinte normal.