Potrivit XinhuaNet, firma Qing Tao Energy Development Co., un start-up din China, a descoperit o metodă prin care poate produce în masă baterii în stare solidă.

Compania a deschis deja o linie de producție în orașul Kunshan, unde poate fabrica anual electroliți care să asigură până la 100Megawatt-oră. Până în 2020, producătorul speră să poată crește producția anuală până la 700Megawatt-oră.

Energia dintr-o singură baterie produsă acum este de 400Watt-oră/kg, o creștere cu peste 30% față de densitatea energetică a bateriilor litiu-ion, care este de aproximativ 250-300Watt-oră/kg.

Acest start-up este condus de Nan Cewen, membru al Academiei Chineze de Științe. El a investit peste 144 milioane de dolari în acest proiect.

Bateriile produse în fabrica lui vor fi folosite pentru început pe aparate electronice premium sau pe echipamente speciale.

De asemenea, marile companii care produc mașini, cum sunt Dyson, Toyota sau Volkswagen, sunt interesate să folsească noul tip de baterie pe autoturismele lor electrice.

Bateriile în stare solidă sunt mai sigure decât cele clasice, pentru că nu iau foc. În plus, ele sunt flexibile, au o durată de viață mult mai mare, sunt mai eficiente energetic și se încarcă mult mai repede.

Spre deseobite de electroliții folosiți acum, care funcționează pe baza unui lichid sau a unui gel, noul tip de baterie are un material conductibil solid.