Unde ar trebui să mergi în cazul unei apocalipse zombie sau în cazul răspândirii unui virus mortal? 

Este clar că dacă te afli izolat undeva în natură ai mai multe șanse de supraviețuire decât dacă te afli într-o metropolă aglomerată precum New York sau Tokyo. Oamenii de știință au identificat (chiar și clasificat) cele mai bune locuri unde ar trebui să fii ca să scapi cu viață într-un astfel de scenariu apocaliptic. 

Ei au făcut asta pentru a vedea unde ar trebui refugiată o parte din populație pentru ca repopularea pământului să fie posibilă. Au scos din calcul insulele mici deoarece acestea nu permit găzduirea unui număr îndeajuns de mare și de divers de specialiști pentru ca omenirea să poată reîncepe reconstruirea și repopularea. 

S-au luat mai mulți factori în calcul, iar oamenii de știință au ajuns la concluzia că Australia, Noua Zeelandă și Islanda sunt cele mai bune locuri de unde poate începe reconstrucția societății în cazul unei catastrofe. 

Aceste locuri par a fi cele mai potrivite pentru a fi un refugiu în fața unei pandemii globale catastrofice. Alte locuri care ar putea fi potrivite sunt Japonia, Barbados, Cuba, Fiji și Jamaica. 

„În mod deloc surprinzător, națiunile cu un produs intern brut mare, ce au suficientă hrană și producție de energie, și sunt îndeajuns de izolate sunt cele mai potrivite pentru această situație", au spus cercetătorii care au menționat că „sperăm că nu va trebui să ne bazăm pe acest clasament, dar asta nu înseamnă că nu este foarte important să luăm în calcul opțiunile pe care le avem".