O echipa de astronomi de la Universitatea Nationala din Australia cerceteaza patru corpuri ceresti misterioase. Unul dintre acestea ar putea fi Planeta Numarul Noua, o planeta ciudata, care s-ar afla la marginea exterioara a sistemului nostru solar.

Astronomii au dovezi indirecte privind existenta ei, observand cum orbita planetelor pitice din aceasta regiunea a spatiului este deformata de actiunea unui corp ceresc foarte mare.

Pentru ca Planeta Numarul Noua este atat de departe de noi, pana acum nu am putut sa o vedem. Expertii au cerut insa ajutorul pasionatilor de astronomie din intreaga lume, pentru a gasi planeta.

Astfel, peste 60.000 de oameni au identificat aproximativ 4 milioane de obiecte din spatiu care ar putea fi planeta misterioasa.

Doar patru dintre acestea sunt cu adevarat posibile candidate pentru Planeta Numarul Noua si astonomii australieni le vor cerceta in detaliu, scrie Daily Mail.

Cu ajutorul pasionatilor de astronomie, care s-au oferit voluntar sa participe la cautarea planetei, patru ani de studiu au fost parcursi in doar 3 zile, spune Brad Tucker, coordonatorul studiului.

Astronomii amatori au analizat mii de imagini realizate de telescopul SkyMapper si au indicat posibile locuri unde s-ar putea afla planeta.

Expertii din Australia vor verifica acum daca cele patru obiecte misterioase sunt asteroizi, planete pitice sau mult cautata Planeta Numarul Noua.

Aceasta ar avea dimensiunea lui Neptun si s-ar afla la o distanta echivalenta cu de 350 de ori distanta de la Pamant la Soare.