O singură ceașcă poate scădea riscul problemelor cardiace pe termen lung cu până la 12%, arată noua cercetare. Experții din SUA au analizat și compilat datele din trei studii majore referitoare la bolile cardiace, cu un eșantion total de 21.000 de adulți.

La nivel general, aceștia au arătat că un consum ceva mai crescut de cafea – în limite moderate, totuși – a fost asociat cu scăderea riscului de insuficiență cardiacă, pe termen lung.

Descoperirile se adaugă unei serii ample de dovezi care arată că băutura chiar are beneficii pentru sănătate, atât timp cât nu este consumată în exces sau cu mult zahăr ori multă frișcă. Motivul este acela că antioxidanții din cafea ar putea ajuta la reducerea inflamației și ar proteja împotriva mai multor timpuri de boli.

În 2019, un studiu realizat de o universitate din Australia a ajuns la concluzia ca oamenii care beau mai mult de șase cești de cafea pe zi au un risc cu 22% mai mare să dezvolte boli de inimă. Rezultatele au variat de-a lungul timpului, iar unii oameni asociază cafeaua cu palpitații sau cu o tensiune crescută.

Așa că, de data aceasta, cercetătorii au încadrat consumul de cafea într-un interval de 0 până la 3 cești de cafea pe zi, în funcție de cantitatea pe care o raporta fiecare individ inclus în eșantion. Concluzia generală a fost că, la oamenii care beau cel puțin două cești de cafea pe zi, riscul de a dezvolta boli de inimă a scăzut cu aproximativ 30%, iar beneficiile se datorează, în cea mai mare parte, cafeinei.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: