Astrobiologul Jack O'Malley-James sustine ca soarele va deveni din ce in ce mai fierbinte, cauzand o mai mare evaporare, fapt care va duce la reducerea nivelului de dioxid de carbon. Din acest motiv, plantele vor avea prea putin CO2 pentru a supravietui

Conform Daily Mail, citat de stirileprotv.ro, in mod ironic Apocalipsa va veni nu pentru ca vom avea prea multe emisii de carbon, ci din cauza lipsei dioxidului de carbon in atmosfera. Pentru ca nu vor mai exista plante, animalele ierbivore vor muri, urmate de cele carnivore.

In prezent, expertii incearca sa gaseasca metode pentru reducerea emisiilor de gaze pentru a preveni ajungerea la un nivel critic in ceea ce priveste incalzirea globala. Insa, cu cat Soarele imbatraneste si se incalzeste si mai mult, au loc tot mai multe reactii chimice si evaporari in contact cu apa de ploaie, avand ca rezultat scaderea nivelului de dioxid de carbon.

Astfel, in mai putin de un miliard de ani, acest nivel al dioxidului va fi prea scazut pentru ca plantele sa mai supravietuiasca, spun oamenii de stiinta.

desert

Singurii care vor rezista vor fi microbii, insa nu pentru foarte mult timp. Dupa un alt miliard de ani, oceanele se vor usca complet, lasand in urma doar cele mai rezistente vietati.

"Viitoarea Terra va fi foarte ostila vietii in acel moment", spune astrobiologul Jack O’Malley-Jamesde la Universitatea St Andrews din Scotia.

"Toate fiintele vii au nevoie de apa, asa ca vietuitoarele care vor ramane vor fi restrictionate la cateva picaturi de lichid, care se vor gasi probabil la altitudini mari, unde aerul este mai rece sau in pesterile din adancuri." - mai spune omul de stiinta. El mai crede ca organismele care vor supravietui vor fi nevoite sa faca fata unor temperaturi extreme si radiatilor ultraviolete.

Terra

Aceste predictii se bazeaza pe o simulare realizata pe computer care a urmarit impactul schimbarilor climatice pe termen lung ale Soarelui asupra Pamantului.